Ketjapkip met sambalprei en rijst

Ketjapkip met sambalprei en rijst

Heerlijke zoete ketjapkip met sambalprei en rijst. Dit zomerse rijstgerecht maak je eenvoudig zelf met dit recept en met Conimex Ketjap Manis en Conimex Sambal Manis gemarineerde kipkarbonades. Haal het Verre Oosten in huis met dit verrukkelijke recept voor 4 personen.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 4 el Conimex Ketjap Asin
  • 2 tl Conimex Sambal Manis
  • 500 g kleine kipkarbonades
  • 1 limoen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g gesneden prei
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 738
    • Eiwitten 31.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 92.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 89.0g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 3.3g
    • Vetten 27.7g
    • Verzadigde vetten 7.2g
    • Onverzadigde vetten 16.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.0g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 137mg
    • Natrium 1211mg
    • Zout 3.03g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de grill of steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de Conimex Ketjap Asin met een tl Conimex Sambal Manis. Wentel de kipkarbonades erdoor en laat ze tenminste 10 minuten marineren. Snijd de limoen in partjes.

  2. Rooster de kipkarbonades op of onder de licht ingevette grill of barbecue in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Draai ze regelmatig.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de prei 3 minuten. Meng er na 2 minuten naar smaak een tl sambal doorheen.

  4. Schep de rijst en sambalprei op 4 borden en leg de ketjapkip erbij.