Ketjapkip met mini maïs kerstomaatjes en bieslook

Ketjapkip met mini maïs kerstomaatjes en bieslook

Verrukkelijke Aziatische ketjapkip met mini-maïs, kerstomaatjes en bieslook. Witte rijst. knoflook, mais, kipfilet en tomaatjes roerbakken met Conimex Ketjap Asin, Conimex Sambal Manis en bieslook. In slechts 20 minuten staat dit rijstgerecht voor 4 personen al op tafel!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g minimaïskolfjes (2 blikjes)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g kipfilet
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 4 el Conimex Ketjap Asin
  • 1 tl Conimex Sambal Manis
  • 4 el fijngeknipt bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 556
    • Eiwitten 32.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 91.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 87.9g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 6.7g
    • Verzadigde vetten 1.4g
    • Onverzadigde vetten 4.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1127mg
    • Zout 2.82g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Laat de minimaïskolfjes uitlekken en halveer de tomaatjes. Snijd de kipfilet in reepjes.

  2. Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kipreepjes 8 minuten. Roerbak dan de knoflook, de Conimex Ketjap Asin en de Conimex Sambal Manis 2 minuten mee. Schep de maïs en de cherrytomaatjes erdoor en wok het kipmengsel nog een minuut.

  3. Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de ketjapkip erop en bestrooi met de bieslook.