Ketjapbami en BBQ-groentepakketjes en Gebakken Uitjes

Dit bami recept met ketjap manis is heerlijk, maar de groentepakketjes voor op de barbecue zijn het lekkerst! De gemengde groente waaronder de shiitakes en taugé krijgen een heerlijke kruidige smaak en geven een oosters gevoel.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de paprika’s in reepjes en meng ze met de (hele) shiitakes (paddenstoelen), de taugé, 1 eetlepel van de kruidenmix, 1 eetlepel Conimex wok olie en 1 eetlepel Conimex ketjap manis. Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht, schep het groentemengsel in het midden en vouw de folie stevig dicht.

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220ºC.

Kook de Conimex chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Klop de eieren los. Laat de groentepakketjes op een rooster op de barbecue of in de oven in ca. 15 min. gaar worden.

Verhit ondertussen een wok. Voeg een eetlepel wok olie toe en wok de mie met de rest van de kruidenmix 3 min.. Voeg 3 eetlepels ketjap manis toe, goed mengen. Schep de eieren erdoor en laat ze stollen. Schep de helft van de Conimex gebakken uitjes en de koriander door de mie.

Leg de groentepakketjes op 4 borden. Schep de mie ernaast en strooi de rest van uitjes en koriander erover.

Serveertip

Geef er Conimex Smaakmakers Sambal Brandal bij voor een pittig smaakje en Kroepoek Cassave voor een lekker knappertje.

Variaties

Voor een niet vegetarische variant op deze ketjapbami en bbq-groentepakketjes en gebakken uitjes kun je 200 g kipreepjes toevoegen. Eerst de kip 5 min. wokken dan de mie toevoegen.