Ketjap manis gemarineerde eireepjes

Ketjap manis ook wel bekend als de Indonesische zoetmaker. Ketjap manis wordt gebruikt voor gerechten als nasi, bami, marinades en sauzen een rijke specerijen en kruiden. Wil je net iets anders dan een gewoon eitje bij je nasi of bami, dan is het lekker om deze ketjap manis gemarineerde eireepjes erbij te serveren.

0 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kluts de eieren los in een kom. Verhit een (koeken)pan met 2 el Conimex wokolie. Schenk het eimengsel in de pan. laat de ene kant van de omelet in ca. 3 minuten. gaar worden op laag vuur. Draai de omelet om en bak de andere kant in ca. 1 minuten gaar.

Snij de omelet in reepjes van 1 bij en marineer de reepjes in 2el Conimex Ketjap Manis.

Bak de gemarineerde eireepjes nog even kort in de pan op laag vuur en serveer ze bij de maaltijd.

Serveertip

Ketjap manis eireepjes, zijn lekker om te serveren bij nasi, bami en noedels.

Variaties

Voor een andere smaakbeleving, kluts je de eieren met 1 el Conimex sambal Oelek.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 199,0 kcal
Proteïnes 5,6 g
Suikers 3,9 g
Vezels 0,0 g
Vetten: 16,6 g
- Verzadigde vetten 3,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 46,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 161,0 mg
Sodium 447,7 mg

* 1 portie = 100 g