Ketjap manis gemarineerde eireepjes

Ketjap manis gemarineerde eireepjes

Ketjap manis ook wel bekend als de Indonesische zoetmaker. Ketjap manis wordt gebruikt voor gerechten als nasi, bami, marinades en sauzen een rijke specerijen en kruiden. Wil je net iets anders dan een gewoon eitje bij je nasi of bami, dan is het lekker om deze ketjap manis gemarineerde eireepjes erbij te serveren.

Servings

4

Prep

5 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 eieren
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el Conimex Gembersiroop
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 199
    • Eiwitten 5.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 6.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 6.7g
    • Suikers 3.9g
    • Vezels 0.0g
    • Vetten 16.6g
    • Verzadigde vetten 3.5g
    • Onverzadigde vetten 12.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 161mg
    • Natrium 448mg
    • Zout 1.12g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 2%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kluts de eieren los in een kom. Verhit een (koeken)pan met 2 el Conimex wokolie. Schenk het eimengsel in de pan. laat de ene kant van de omelet in ca. 3 minuten. gaar worden op laag vuur. Draai de omelet om en bak de andere kant in ca. 1 minuten gaar.

  2. Snij de omelet in reepjes van 1 bij en marineer de reepjes in 2el Conimex Ketjap Manis.

  3. Bak de gemarineerde eireepjes nog even kort in de pan op laag vuur en serveer ze bij de maaltijd.