Kerriegroenten met ketjap-gehaktballetjes

Heerlijke kruidige kerriegroenten met ketjap-gehaktballetjes. Dit rijstrecept met zelfgemaakte Aziatische gehaktballetjes en met kerrie gekruide groentes is voor 4 personen en is extra lekker door Conimex Kerrie Djawa, Ketjap Manis, Conimex Kerrie Djawa en Conimex Boemboe Sajoer Groenten. Dit zeer complete gerecht voor 4 personen mag niet ontbreken bij een rijsttafel. De gehaktballetjes doen het ook heel erg goed als tapas en borrelhapje.

2 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de wortels schoon en snijd ze in halve plakjes. Maak de chinese kool schoon en snijd in brede repen. Meng het gehakt met een eetlepel Conimex Ketjap Manis en naar smaak wat zout en peper. Maak er kleine balletjes van.

Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de wortelplakjes 3 minuten. Roerbak dan de koolreepjes en de Conimex Kerrie Djawa 1 minuut mee. Meng er 2 dl water en de Conimex Boemboe Sajoer Groenten doorheen, breng dit aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg in de laatste minuut de taugé toe.

Verhit een 2 eetlepels olie in andere wok of koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar.

Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kerriegroenten ernaast en de gehaktballetjes erop.

Serveertip

Zet voor extra smaak en pit bij de kerriegroenten met ketjap-gehaktballetjes Conimex Sambal Badjak en Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Vervang de groenten door gemengde roerbakgroenten. Voeg aan het gehakt een verkruimelde beschuit en een losgeklopt ei toe.