Kerrie Kip met paddenstoelen en kruidenyoghurt

Kerrie Kip met paddenstoelen en kruidenyoghurt

Deze kruidige kip met paddenstoelen en kruidenyoghurt is een heerlijk rijstgerecht voor 4 personen. Met een heerlijk frisse yoghurt met kruiden. De smaken van dit heerlijk rijstgerecht is divers en vullen elkaar perfect aan. Maak deze maaltijd in slechts 30 minuten tijd met dit eenvoudige recept en Conimex Kruidenpasta Rode Curry en Sambal Manis.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g basmati rijst
  • 3 dl yoghurt
  • 6 el fijgehakt koriander en/of mint
  • 1 tl Conimex Sambal Manis
  • 250 g grotchampignons
  • 2 uien
  • 8 stengels bleekselderij
  • 400 g kipfilet
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 58 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 685
    • Eiwitten 36.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 97.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 92.6g
    • Suikers 12.1g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 17.8g
    • Verzadigde vetten 4.4g
    • Onverzadigde vetten 12.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 80mg
    • Natrium 523mg
    • Zout 1.31g
    • Calcium 20%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 34%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

  2. Meng 1 dl yoghurt met de koriander en/of mint, een snufje zout en Conimex Sambal Manis naar smaak (hoe meer, hoe heter).

  3. Snijd de paddenstoelen in vieren. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de kip in 20 stukjes.

  4. Laat een wok op een hoog vuur heet worden, de Conimex Wok Olie en roerbak hierin de kip 3 minuten. Voeg de ui en bleekselderij toe en wok 2 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de Conimex Kruidenpasta Rode Curry, 2 dl yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten. garen.

  5. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de tandoori met paddenstoelen erop en geef de kruidenyoghurt er apart bij.