Kerrie kip met krieltjes, tomaat en koriander

Heerlijke kruidige kerrie kip met krieltjes, tomaat en koriander. Een zeer complete Aziatische maaltijd met heerlijke gekruide kipkarbonades, gekookte aardappelen, tomaat, spitskool en natuurlijk Conimex kruidenpasta Rode Curry. Geserveerd met een lepel frisse yoghurt en verse koriander.

3 stemmen

30 min
Kruidig,Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verhit een braadpan of wok, voeg 2 el Conimex wok olie toe en bak de kipkarbonaadjes hierin rondom lichtbruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze 1 min. mee. Voeg de Conimex Kruidenpasta Rode Curry, 150 ml yoghurten een flinke scheut heet water toe en laat op een matig vuur ca. 20 min. garen. Schep na 10 minuten garen de spitskool erdoor.

Ontvel ondertussen de tomaten: leg ze 15 tellen in kokend water, spoel ze met koud water af en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, schep de pitjes eruit en snijd ze in reepjes.

Voeg als de kerrie kip klaar is de reepjes tomaat toe en warm ze 1 minuut mee.

Verdeel de kip over 4 kommen of diep borden, schep de rest van de yoghurt erop en strooi de koriander erover.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de kerrie kip met krieltjes, tomaat en koriander,Conimex Sambal, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Gebruik kipfilet of lams(koteletjes) in plaats van kipkarbonaadjes. De koriander kan worden vervangen door basilicum.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 558,0 kcal
Proteïnes 26,8 g
Suikers 13,2 g
Vezels 7,1 g
Vetten: 28,3 g
- Verzadigde vetten 7,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,7 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 116,4 mg
Sodium 449,4 mg

* 1 portie = 100 g