Kerrie kip met krieltjes, tomaat en koriander

Kerrie kip met krieltjes, tomaat en koriander

Heerlijke kruidige kerrie kip met krieltjes, tomaat en koriander. Een zeer complete Aziatische maaltijd met heerlijke gekruide kipkarbonades, gekookte aardappelen, tomaat, spitskool en natuurlijk Conimex kruidenpasta Rode Curry. Geserveerd met een lepel frisse yoghurt en verse koriander.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g kipkarbonades
  • 800 g geschrapte krieltje
  • 58 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 2 dl volle yoghurt
  • 400 g spitskool
  • 3 grote tomaten
  • 3 el fijgehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 558
    • Eiwitten 26.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 52.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 45.5g
    • Suikers 13.2g
    • Vezels 7.1g
    • Vetten 28.3g
    • Verzadigde vetten 7.5g
    • Onverzadigde vetten 17.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.3g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 116mg
    • Natrium 449mg
    • Zout 1.12g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 43%
    • Vitamine C 94%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit een braadpan of wok, voeg 2 el Conimex wok olie toe en bak de kipkarbonaadjes hierin rondom lichtbruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze 1 min. mee. Voeg de Conimex Kruidenpasta Rode Curry, 150 ml yoghurten een flinke scheut heet water toe en laat op een matig vuur ca. 20 min. garen. Schep na 10 minuten garen de spitskool erdoor.

  2. Ontvel ondertussen de tomaten: leg ze 15 tellen in kokend water, spoel ze met koud water af en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, schep de pitjes eruit en snijd ze in reepjes.

  3. Voeg als de kerrie kip klaar is de reepjes tomaat toe en warm ze 1 minuut mee.

  4. Verdeel de kip over 4 kommen of diep borden, schep de rest van de yoghurt erop en strooi de koriander erover.