Kerrie kip met Indiase rijst met nootjes en abrikozen

Heerlijke kruidige kerrie kip met Indiase rijst met nootjes en abrikozen. Maak het eenvoudig zelf van basmati rijst, kipfilet, yoghurt, gemengde noten, abrikozen en pittige Conimex Kruidenpasta Rode Curry. Er is genoeg kipkerrie met rijst voor 4 personen.

0 stemmen

10 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst met de kerriepoeder volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Snijd de kipfilet in stukjes.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin in ca. 3 min. de kip rondom lichtbruin. Voeg de Conimex Kruidenpasta Rode Curry, de yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg de doperwtjes toe en laat 5 min. zachtjes meekoken.

Schep de (evt. grofgesneden) nootjes en abrikozen door de warme rijst. Verdeel de rijst over 4 grote borden, schep de kerrie kip erop.

Serveertip

Geef er bij de kerrie kip met Indiase rijst met nootjes en abrikozen Conimex Seroendeng en Smaakmaker Conimex Sambal Manis bij om aan tafel zelf toe te voegen.

Variaties

Vervang de doperwtjes door (versgekookte of ontdooide) bladspinazie. Bestrooi het gerecht op het laatst met wat fijngehakte koriander en geef er apart wat yoghurt bij.