Kerrie kip met Indiase rijst met nootjes en abrikozen

Kerrie kip met Indiase rijst met nootjes en abrikozen

Heerlijke kruidige kerrie kip met Indiase rijst met nootjes en abrikozen. Maak het eenvoudig zelf van basmati rijst, kipfilet, yoghurt, gemengde noten, abrikozen en pittige Conimex Kruidenpasta Rode Curry. Er is genoeg kipkerrie met rijst voor 4 personen.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g basmati rijst
  • 3 el kerriepoeder
  • 400 g kipfilet
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 2 dl volle yoghurt
  • 450 g diepvries doperwtjes
  • 40 g gezouten gemengde noten
  • 75 g gewelde abrikozen
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 824
    • Eiwitten 42.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 125.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 113.4g
    • Suikers 26.8g
    • Vezels 11.7g
    • Vetten 18.9g
    • Verzadigde vetten 3.9g
    • Onverzadigde vetten 13.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 77mg
    • Natrium 759mg
    • Zout 1.89g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 29%
    • Potassium 32%
    • Vitamine C 35%
    • Vitamine A 48%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst met de kerriepoeder volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Snijd de kipfilet in stukjes.

  2. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin in ca. 3 min. de kip rondom lichtbruin. Voeg de Conimex Kruidenpasta Rode Curry, de yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg de doperwtjes toe en laat 5 min. zachtjes meekoken.

  3. Schep de (evt. grofgesneden) nootjes en abrikozen door de warme rijst. Verdeel de rijst over 4 grote borden, schep de kerrie kip erop.