Kerrie Kip met courgette en gele paprika en witte rijst

Heerlijke kruidige kerrie kip met courgette, gele paprika en witte rijst. Vol en kruidige van smaak door Conimex Kruidenpasta Rode Curry, Conimex gebakken uitjes en Conimex Wokolie. Maak dit gerecht eenvoudig zelf voor 4 personen in slechts een half uurtje tijd.

1 stem

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd de kipfilet in 20 stukken.Snijd de courgette in dikke plakken en de plakken doormidden. Snijd de paprika’s in reepjes.

Verhit een wok, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika en de courgette toe en wok nog 3 min. Roer de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en 100 ml water erdoor en breng het geheel aan de kook. Voeg de kookroom toe en laat 5 min. pruttelen.

Verdeel de rijst over 4 kommen of borden, schep de kip met courgette en gele paprika erover en bestrooi met de bladselderij en Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de kerrie kip met courgette en gele paprika, witte rijst,de Smaakmaker Conimex Sambal Brandal op tafel.

Variaties

Strooi in plaats van Gebakken Uitjes en selderij, geroosterde amandelen en blaadjes basilicum over de kip tandoori.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 1.035,0 kcal
Proteïnes 40,3 g
Suikers 9,1 g
Vezels 2,5 g
Vetten: 20,3 g
- Verzadigde vetten 5,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 91,3 mg
Sodium 454,8 mg

* 1 portie = 100 g