Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 g witte rijst
- 400 g kipfilet
- 2 courgettes
- 2 gele paprika's
- 2 el Conimex Wok Olie
- 58 g Conimex Boemboe Rode Curry
- 125 ml kookroom
- 2 el fijngehakt bladselderij
- 2 el Conimex Gebakken uitjes
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd de kipfilet in 20 stukken.Snijd de courgette in dikke plakken en de plakken doormidden. Snijd de paprika’s in reepjes.
-
Verhit een wok, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika en de courgette toe en wok nog 3 min. Roer de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en 100 ml water erdoor en breng het geheel aan de kook. Voeg de kookroom toe en laat 5 min. pruttelen.
-
Verdeel de rijst over 4 kommen of borden, schep de kip met courgette en gele paprika erover en bestrooi met de bladselderij en Conimex gebakken uitjes.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers