Kerrie Kip met courgette en gele paprika en witte rijst

Kerrie Kip met courgette en gele paprika en witte rijst

Heerlijke kruidige kerrie kip met courgette, gele paprika en witte rijst. Vol en kruidige van smaak door Conimex Kruidenpasta Rode Curry, Conimex gebakken uitjes en Conimex Wokolie. Maak dit gerecht eenvoudig zelf voor 4 personen in slechts een half uurtje tijd.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 courgettes
  • 2 gele paprika's
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 58 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 125 ml kookroom
  • 2 el fijngehakt bladselderij
  • 2 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 688
    • Eiwitten 34.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.4g
    • Suikers 10.7g
    • Vezels 2.9g
    • Vetten 19.1g
    • Verzadigde vetten 6.5g
    • Onverzadigde vetten 9.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 88mg
    • Natrium 416mg
    • Zout 1.04g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 215%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd de kipfilet in 20 stukken.Snijd de courgette in dikke plakken en de plakken doormidden. Snijd de paprika’s in reepjes.

  2. Verhit een wok, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika en de courgette toe en wok nog 3 min. Roer de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en 100 ml water erdoor en breng het geheel aan de kook. Voeg de kookroom toe en laat 5 min. pruttelen.

  3. Verdeel de rijst over 4 kommen of borden, schep de kip met courgette en gele paprika erover en bestrooi met de bladselderij en Conimex gebakken uitjes.