Kaneelyoghurt brûlée

Heerlijke kaneelyoghurt brûlée maak je eenvoudig zelf met dit recept. Het frisse van de yoghurt combineert perfect met het zoete van kaneel. Karameliseer de topping onder de grill. Er is genoeg voor 3 tot 4 personen.

0 stemmen

10 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 0,5 l dikke yoghurt
  • 6 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 beschuiten

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Verwarm de grill op de hoogste stand. Schep de yoghurt losjes om met 2 el basterdsuiker en kaneel, zonder het helemaal te mengen.

Verdeel de yoghurt over 3 tot 4 ovenvaste schaaltjes of 1 grote schaal. Verkruimel de beschuiten, meng het kruim met de rest van de suiker en strooi dit mengsel gelijkmatig over de yoghurt.

Zet de schaaltjes niet te dicht onder de grill en laat de bovenkant lichtbruin worden. Laat het even staan, zodat de suiker hard kan worden.

Variaties

Voeg aan deze kaneelyoghurt brûlée eens 4 el Conimex Geraspte Kokos toe aan de yoghurt.