Javaanse boontjes met gegrilde kipfilet, satesaus en rijst

Javaanse Boontjes is een heerlijk Indonesisch gerecht. Met de Conimex boemboe voor Sajoer Boontjes staat het gerecht in ene handomdraai op tafel. De gegrilde kipfilet, rijst en satésaus maken dit lekkere en eenvoudig te maken recept helemaal compleet.

155 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de kip in lange repen. En de sperziebonen in tweeën.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de sperziebonen 3 min. Voeg de boemboe Javaanse boontjes en 200 ml heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 min.

Gril de kiprepen in een grillpan 5-6 minuten licht bruin. Keer geregeld. Schenk de satésaus in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm gedurende 2 min. op 850 watt. Even roeren voor gebruik.

Schep de boontjes, gegrilde kip, een beetje satésaus en de rijst op 4 borden. Verdeel de satésaus over de kip en zet de rest op tafel.

Serveertip

Maak je Sajoer Boontjes met gegrilde kipfilet, satesaus en rijst extra knapperig met Conimex Kroepoek Cassave.

Variaties

Vervang voor iets meer pit de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes, met Conimex Boemboe Javaanse Boontjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 626,0 kcal
Proteïnes 32,8 g
Suikers 5,2 g
Vezels 5,4 g
Vetten: 12,7 g
- Verzadigde vetten 2,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,6 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 580,6 mg

* 1 portie = 100 g