Javaanse boontjes met gegrilde kipfilet, satesaus en rijst

Javaanse boontjes met gegrilde kipfilet, satesaus en rijst

Javaanse Boontjes is een heerlijk Indonesisch gerecht. Met de Conimex boemboe voor Sajoer Boontjes staat het gerecht in ene handomdraai op tafel. De gegrilde kipfilet, rijst en satésaus maken dit lekkere en eenvoudig te maken recept helemaal compleet.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 bakje (400 gram) gram Conimex Javaanse Saté saus
  • 1 bakje 95 gram Conimex Boemboe Javaanse Boontjes 95g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 627
    • Eiwitten 32.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 97.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 92.2g
    • Suikers 5.2g
    • Vezels 5.4g
    • Vetten 12.7g
    • Verzadigde vetten 2.4g
    • Onverzadigde vetten 9.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 582mg
    • Zout 1.45g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de kip in lange repen. En de sperziebonen in tweeën.

  2. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de sperziebonen 3 min. Voeg de boemboe Javaanse boontjes en 200 ml heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 min.

  3. Gril de kiprepen in een grillpan 5-6 minuten licht bruin. Keer geregeld. Schenk de satésaus in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm gedurende 2 min. op 850 watt. Even roeren voor gebruik.

  4. Schep de boontjes, gegrilde kip, een beetje satésaus en de rijst op 4 borden. Verdeel de satésaus over de kip en zet de rest op tafel.