Japanse noedelsoep of ramen maken

Japanse noedelsoep of ramen maken

Zelf Japanse noedelsoep of ramen maken? met dit recept maak je helemaal zelf dit Japanse gerecht. Een geurige bouillon wordt over de noedels, groenten en in dit geval ei geschonken. Het resultaat een verrukkelijke maaltijdsoep! Zo eenvoudig te maken en zo lekker. En het leuke is je kunt naar hartelust variëren met deze Japanse noedelsoep. Trek in vis? Dan vervang je het ei door dunne reepjes verse vis. Liever vlees, dunne plakjes biefstuk doen het ook heel goed in zo'n lekkere Japanse ramen!

Servings

3

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 4 plakjes verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 150 g shiitakes
  • 1 baby paksoi
  • 100 g baby maïskolfjes (uit blik, uitgelekt)
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 blokken Conimex Wok Noedels
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 310
    • Eiwitten 12.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 35.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 32.7g
    • Suikers 3.3g
    • Vezels 3.1g
    • Vetten 14.0g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 8.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 143mg
    • Natrium 1027mg
    • Zout 2.57g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 8%
    • Vitamine C 14%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng 750 ml water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Voeg de gember, knoflook, 1 eetlepel sesamolie en 2 eetlepels sojasaus aan de bouillon toe.

  2. Snijd het onderste gedeelte van de steeltjes van shiitakes en roer de paddenstoelen door de bouillon. Laat de bouillon minimaal 30 minuten trekken.

  3. Snijd intussen de baby paksoi in repen en voeg deze bij de bouillon. Halveer de baby maïskolfjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Kook de eieren 5-6 minuten in ruim water. Giet ze af en spoel ze koud. Pel de eieren en halveer ze.

  4. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal de gember en knoflook uit de bouillon. Schep de noedels in 3 kommen en verdeel vervolgens de baby paksoi, de maïskolfjes en de eieren over de kommen. Schenk de bouillon erop en strooi de bosui erover. Serveer de Japanse noedelsoep direct.