Japanse noedels met Teriyaki Honing kip en geroosterde kokos

Japanse noedels met Teriyaki Honing kip en geroosterde kokos

Een noedels recept met Teriyaki Honing kip kan niet anders dan smakelijk zijn. De geraspte kokos, knoflook en lente ui geven het gerecht een zachte smaak. De oosterse wokgroenten en de kip maken het gerecht helemaal af.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 400 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 lente-uien
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 50 g Conimex Geraspte Kokos
  • 10 el Conimex Woksaus Teriyaki
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 604
    • Eiwitten 33.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 74.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 69.4g
    • Suikers 198.4g
    • Vezels 5.2g
    • Vetten 21.1g
    • Verzadigde vetten 12.3g
    • Onverzadigde vetten 8.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1112mg
    • Zout 2.78g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in de lengte in reepjes.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de kip en de knoflook ca. 5 minuten. Voeg de Oosterse wokgroenten toe en wok deze ca. 3 minuten mee.

  4. Rooster ondertussen in een hete droge koekenpan de Conimex geraspte kokos in ca. 1 minuut goudbruin. Geregeld roeren. Af laten koelen op een bord. Schep de noedels, de geroosterde kokos en de Conimex woksaus teriyaki honing door de kip en wok nog 2 minuten.

  5. Schep de Japanse noedels in diepe kommen en leg op elk wat lente-uienreepjes.