Japanse gehaktballetjes teriyaki met sesamrijst

Japans gehaktballetjes recept met een heerlijke Teriyaki Honingsaus. De groene kool en lente-uitjes zijn gebakken in Conimex Wok Olie. De witte rijst en de sesamzaadjes maken dit gerecht helemaal compleet. Lekker met Atjar Taugé of Atjar Tampoer.

28 stemmen

30 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 400 gram witte rijst
  • 500 gram groene kool
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 350 gram rundergehakt of mager rundergehakt
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd ondertussen de kool in smalle reepjes. Hak 1 lente-uitje fijn, snijd de rest in stukjes.

Meng het gehakt met het fijngehakte lente-uitje, 3 el Conimex Woksaus Teriyaki Honing en het paneermeel. Rol er 20 kleine balletjes van.

Verhit ca. 1 el Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom in ca. 8 min. bruin en gaar. Voeg na 6 min. de stukjes lente-ui toe en bak ze 2 min. mee. Voeg 2 el woksaus toe en warm goed door.

Verhit ca. 1 el wokolie in de wok en roerbak hierin de kool 6 min. Voeg de sesamzaadjes en roerbak nog 1 min. Schep de rijst en 5 el woksaus erdoor en warm goed door.

Verdeel de sesamrijst en de gehakballetjes teriyaki over 2 brede kommen of borden.

Serveertip

Geef frisse Conimex Smaakmakers Atjar Taugé of Atjar Tjampoer bij de Japanse gehaktballetjes teriyaki met sesamrijst.

Variaties

Voeg aan de gebakken gehaktballetjes, met de stukjes lente-ui, ook een paar eetlepels kleine stukjes rode paprika toe.