Japanse gehaktballetjes teriyaki met sesamrijst

Japanse gehaktballetjes teriyaki met sesamrijst

Japans gehaktballetjes recept met een heerlijke Teriyaki Honingsaus. De groene kool en lente-uitjes zijn gebakken in Conimex Wok Olie. De witte rijst en de sesamzaadjes maken dit gerecht helemaal compleet. Lekker met Atjar Taugé of Atjar Tampoer.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 500 gram groene kool
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 350 gram rundergehakt of mager rundergehakt
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 818
    • Eiwitten 30.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 119.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 112.7g
    • Suikers 199.0g
    • Vezels 7.2g
    • Vetten 25.7g
    • Verzadigde vetten 8.1g
    • Onverzadigde vetten 15.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.5g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 46mg
    • Natrium 1016mg
    • Zout 2.54g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 23%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 155%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd ondertussen de kool in smalle reepjes. Hak 1 lente-uitje fijn, snijd de rest in stukjes.

  2. Meng het gehakt met het fijngehakte lente-uitje, 3 el Conimex Woksaus Teriyaki Honing en het paneermeel. Rol er 20 kleine balletjes van.

  3. Verhit ca. 1 el Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom in ca. 8 min. bruin en gaar. Voeg na 6 min. de stukjes lente-ui toe en bak ze 2 min. mee. Voeg 2 el woksaus toe en warm goed door.

  4. Verhit ca. 1 el wokolie in de wok en roerbak hierin de kool 6 min. Voeg de sesamzaadjes en roerbak nog 1 min. Schep de rijst en 5 el woksaus erdoor en warm goed door.

  5. Verdeel de sesamrijst en de gehakballetjes teriyaki over 2 brede kommen of borden.