Ingelegde Komkommer - Eat more East | Conimex recept

Ingelegde Komkommer - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke ingelegde komkommer is een fris zoetzuur bijgerecht.

Servings

4

Cook time

Mild

Ingrediënten

  • 1 komkommer

Marinade

  • 100 ml azijn
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
  • 2 teentjes knoflook in flinterdunne plakjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 68
    • Eiwitten 0.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 16.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 15.6g
    • Suikers 14.0g
    • Vezels 0.4g
    • Vetten 0.1g
    • Verzadigde vetten 0.0g
    • Onverzadigde vetten 0.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 752mg
    • Zout 1.88g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 1%
    • Potassium 3%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in de lengte door de helft. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.

  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg dit bij de komkommer toe in een bakje.

  3. Dit gerecht is lekker snel klaar en kan je gelijk eten!

  4. Eetsmakelijk!