Indonesische wok met gehaktballetjes

Indonesische wok met gehaktballetjes

Gehaktballetjes met een Aziatische twist, niet uit de pan, maar uit de wok. Zo kan ’t ook. Je draait je eigen balletjes en brengt het gerecht zelf op smaak. Je kunt het zo pittig of zoet maken als je zelf wilt. Geef er je eigen draai aan.

Servings

4

Prep

30 min

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 1 ei
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal manis
  • 1 el Conimex Sweet Chilisaus
  • 1 tl Conimex Djahe
  • 1 tl Conimex Laos
  • 4 el paneermeel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g mager rundergehakt
  • 125 g tauge
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 paksoi
  • 2/3 flesje Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml 175 ml
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 1 snufje zout
  • 1 rode peper
  • Conimex Kroepoek Lange Plak 80g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 642
    • Eiwitten 31.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 84.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 79.2g
    • Suikers 22.0g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 20.6g
    • Verzadigde vetten 8.7g
    • Onverzadigde vetten 10.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 92mg
    • Natrium 1225mg
    • Zout 3.06g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 22%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 99%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking.

  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de rode peper in ringetjes. Snij de paksoi in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Halveer de sugarsnaps.

  3. Klop het ei in een grote kom los met 1 el ketjap, 1 tl sambal, 1 el chilisaus, 1 tl djahé, 1 tl laos en een snufje zout. Voeg de ui en knoflook toe.

  4. Voeg het gehakt en 4 el paneermeel toe en kneed het geheel goed door elkaar. Draai kleine balletjes van het gehakt en zet even apart.

  5. . Verhit een scheut wokolie en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Zet apart.

  6. . Doe de paksoi en de sugarsnaps in de wok. Voeg ongeveer 2/3 van de woksaus en de woknoedels toe en roer het geheel ongeveer 3 minuten door op hoog vuur. Voeg op het laatste moment de taugé en de gehaktballetjes toe.

  7. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met rode peper. Serveer met Kroepoek Lange Plak.