Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
- 1 eetlepel vissaus
- ½ citroen, uitgeperst
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Doe 4 eetlepels water met 1 eetlepel basterdsuiker en 1 eetlepel sambal oelek in een klein pannetje en laat de suiker op een laag vuur oplossen.
-
Voeg het citroensap en 1 eetlepel vissaus toe. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout. Bestrooi de Indonesische roedjak saus met de bosui.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers