Indonesische Roedjak saus

Indonesische Roedjak saus

Indonesische Roedjak saus is eigenlijk een soort dressing voor rauwe groenten en fruit. Roedjak wordt als bijgerecht gegeten en er kunnen allerlei soorten groenten en fruit in verwerkt worden. Groene papaja, wortelreepjes, bloemkool, appel, mango, beetgaar gekookte sperziebonen, komkommer. Wat je maar voor handen hebt. Maar deze roedjak saus smaakt ook lekker bij gegrild vlees of vis!

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 eetlepel vissaus
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 29
    • Eiwitten 0.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 6.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 5.8g
    • Suikers 5.2g
    • Vezels 0.5g
    • Vetten 0.1g
    • Verzadigde vetten 0.0g
    • Onverzadigde vetten 0.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1045mg
    • Zout 2.61g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 2%
    • Potassium 2%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Doe 4 eetlepels water met 1 eetlepel basterdsuiker en 1 eetlepel sambal oelek in een klein pannetje en laat de suiker op een laag vuur oplossen.

  2. Voeg het citroensap en 1 eetlepel vissaus toe. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout. Bestrooi de Indonesische roedjak saus met de bosui.