Indonesische Groenten Curry met tofu en sperziebonen

Geef je currygerecht een intense Indonesische smaak met deze Indonesische groenten currypasta.

3 stemmen

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snij de ui in halve ringen, de winterpeen in stukjes, halveer de sperziebonen en snij de rode peper in stukjes. Snij de tofu in blokjes.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kook de sperziebonen 5 min. voor.

Verhit 2 el. wokolie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Leg de tofublokjes opzij. Bak de ui en wortel kort.

Zet het vuur laag en voeg de voorgekookte sperziebonen, peper, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe en breng het al roerend aan de kook. Laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Voeg de tofu toe en laat het nog 1 min. doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Serveertip

Bestrooi het gerecht met 2 handjes (ongezouten) pinda's.