Indonesische Groenten Curry met tofu en sperziebonen

Indonesische Groenten Curry met tofu en sperziebonen

Geef je currygerecht een intense Indonesische smaak met deze Indonesische groenten currypasta.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g tofu
  • 150 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 150 g winterpeen
  • 1 kleine rode peper
  • 150 g rijst
  • 200 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 pakje Conimex Indonesische Groenten Curry Paste
  • 1 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 901
    • Eiwitten 19.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 85.6g
    • Suikers 14.7g
    • Vezels 10.0g
    • Vetten 49.3g
    • Verzadigde vetten 20.2g
    • Onverzadigde vetten 29.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.8g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 3mg
    • Natrium 1685mg
    • Zout 4.21g
    • Calcium 23%
    • Ijzer 30%
    • Potassium 87%
    • Vitamine C 70%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen, de winterpeen in stukjes, halveer de sperziebonen en snij de rode peper in stukjes. Snij de tofu in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Kook de sperziebonen 5 min. voor.

  4. Verhit 2 el. wokolie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Leg de tofublokjes opzij. Bak de ui en wortel kort.

  5. Zet het vuur laag en voeg de voorgekookte sperziebonen, peper, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe en breng het al roerend aan de kook. Laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Voeg de tofu toe en laat het nog 1 min. doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.