Indonesische Groente Curry met Chinese kool, ei en seroendeng

Deze traditionele Indonesische Groente Curry wordt gemaakt met Chinese kool, paprika, eieren, amandelen en niet te vergeten kokosmelk. Deze laatste, in combinatie met het fijne kruidenmengsel waarmee de Currypasta wordt gemaakt, is heel bepalend voor de fijne smaak van de curry. De zachte structuur van de Chinese kool, de stevige paprika en de knapperige amandelen houden elkaar lekker in balans.

6 stemmen

25 min

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Kook de eieren in kokend water in 8-9 min. hard. Laat ze onder de koude kraan schrikken en wat afkoelen. Pel en halveer de eieren.

Hak ondertussen de amandelen heel grof. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de amandelen lichtbruin. Schep ze op keukenpapier. Maak de wok even schoon met keukenpapier.

Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de Chinese kool in brede repen. Was en droog de Chinese kool heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Was en snijd de paprika in ruiten.

Verwarm de wok op een hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de ui en paprika 3 min. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 1 min. mee. Zet het vuur laag. Voeg de currypasta, 50 ml water en kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 1 min. pruttelen. Voeg eventueel nog een scheutje water (of groentebouillon) toe.

Verdeel de rijst en Indonesische Groente Curry met Chinese kool over 2 diepe borden of brede kommen. Leg de eieren in de curry. Schep de amandelen en seroendeng erop.

Serveertip

Lekker met Conimex Gebakken uitjes en Cassave Kroepoek.

Variaties

Houd eventueel een mooi groene koolblaadje apart, snijd in fijne reepjes en strooi deze op het laatst over de curry.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 1.112,0 kcal
Proteïnes 29,5 g
Suikers 17,8 g
Vezels 10,6 g
Vetten: 68,2 g
- Verzadigde vetten 26,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 13,0 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 431,8 mg
Sodium 1.847,9 mg

* 1 portie = 100 g