Indonesische Groente Curry met Chinese kool, ei en seroendeng

Indonesische Groente Curry met Chinese kool, ei en seroendeng

Deze traditionele Indonesische Groente Curry wordt gemaakt met Chinese kool, paprika, eieren, amandelen en niet te vergeten kokosmelk. Deze laatste, in combinatie met het fijne kruidenmengsel waarmee de Currypasta wordt gemaakt, is heel bepalend voor de fijne smaak van de curry. De zachte structuur van de Chinese kool, de stevige paprika en de knapperige amandelen houden elkaar lekker in balans.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst
  • 4 eieren
  • 3 el witte amandelen
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 3 kleine uien
  • 300 g Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 pakje Conimex Indonesische Groenten Curry Paste
  • 1 pakje Conimex Kokosmelk
  • 2 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1112
    • Eiwitten 29.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 89.6g
    • Suikers 17.8g
    • Vezels 10.6g
    • Vetten 68.2g
    • Verzadigde vetten 26.4g
    • Onverzadigde vetten 39.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.5g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 432mg
    • Natrium 1848mg
    • Zout 4.62g
    • Calcium 26%
    • Ijzer 25%
    • Potassium 96%
    • Vitamine C 167%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Kook de eieren in kokend water in 8-9 min. hard. Laat ze onder de koude kraan schrikken en wat afkoelen. Pel en halveer de eieren.

  3. Hak ondertussen de amandelen heel grof. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de amandelen lichtbruin. Schep ze op keukenpapier. Maak de wok even schoon met keukenpapier.

  4. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de Chinese kool in brede repen. Was en droog de Chinese kool heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Was en snijd de paprika in ruiten.

  5. Verwarm de wok op een hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de ui en paprika 3 min. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 1 min. mee. Zet het vuur laag. Voeg de currypasta, 50 ml water en kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 1 min. pruttelen. Voeg eventueel nog een scheutje water (of groentebouillon) toe.

  6. Verdeel de rijst en Indonesische Groente Curry met Chinese kool over 2 diepe borden of brede kommen. Leg de eieren in de curry. Schep de amandelen en seroendeng erop.