Indonesische bami met rode ui en champignons

Van de Indonesische recepten worden die van bami en nasi wel het meest gemaakt. Deze lekkere geroerbakte bami met bamivlees, rode ui, champignons, selderij en taugé staat in 20 minuten op tafel. Door het toevoegen van de Conimex boemboe Bahmi Goreng krijgt dit gerecht een heerlijke kruidige smaak. De Sambal Badjak maar dit gerecht lekker pittig.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de bami volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Pel en snijd de uien ondertussen in kleine partjes. Snijd de champignons in vieren.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de uien 3 min. Voeg het bamivlees toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de champignons toe en wok nog 3 min. Roer de Conimex boemboe Bahmi Goreng en 100 ml water erdoor en roerbak nog 3 min. Schep de mie, de taugé en selderi erdoor. Warm goed door. Voeg voor een lekker pitje en kruidige smaak 1-3 tl sambal badjak toe (hoe meer hoe pittiger). Zet de sambal ook op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Verdeel de Indonesische bami over 4 borden of grote kommen. Schep de gebakken uitjes erover.

Serveertip

Serveer als vooraf bij deze Indonesische bami met rode ui en champignons een Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en als toetje Gemberyoghurt met cashewnoten.

Variaties

In plaats van de kruidige Conimex Sambal Badjak kun je ook kiezen voor de nog pittiger Sambal Brandal of juist voor de milde zoetige Sambal Manis-

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 541,0 kcal
Proteïnes 25,9 g
Suikers 13,6 g
Vezels 6,5 g
Vetten: 19,9 g
- Verzadigde vetten 4,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 56,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 85,7 mg
Sodium 964,3 mg

* 1 portie = 100 g