Indonesische bami met rode ui en champignons | Conimex recept

Indonesische bami met rode ui en champignons

Van de Indonesische recepten worden die van bami en nasi wel het meest gemaakt. Deze lekkere geroerbakte bami met bamivlees, rode ui, champignons, selderij en taugé staat in 20 minuten op tafel. Door het toevoegen van de Conimex boemboe Bahmi Goreng krijgt dit gerecht een heerlijke kruidige smaak. De Sambal Badjak maar dit gerecht lekker pittig.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

  • 250 gram Conimex Eiermie
  • 3 rode uien
  • 350 gram champignons
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 200 gram bamivlees
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 150 gram tauge
  • 8 eetlepels selderij
  • 1 theelepel Conimex Sambal Badjak
  • 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 540
    • Eiwitten 24.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 68.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 62.2g
    • Suikers 14.5g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 20.0g
    • Verzadigde vetten 4.4g
    • Onverzadigde vetten 15.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 79mg
    • Natrium 1019mg
    • Zout 2.55g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de bami volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Pel en snijd de uien ondertussen in kleine partjes. Snijd de champignons in vieren.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de uien 3 min. Voeg het bamivlees toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de champignons toe en wok nog 3 min. Roer de Conimex boemboe Bahmi Goreng en 100 ml water erdoor en roerbak nog 3 min. Schep de mie, de taugé en selderi erdoor. Warm goed door. Voeg voor een lekker pitje en kruidige smaak 1-3 tl sambal badjak toe (hoe meer hoe pittiger). Zet de sambal ook op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

  4. Verdeel de Indonesische bami over 4 borden of grote kommen. Schep de gebakken uitjes erover.

Smaakinspiratie: Met Conimex Ketjap Manis kan iedereen zijn bami aan tafel een lekker zoet smaakje geven.