Ingrediënten
- 250 gram Conimex Eiermie
- 3 rode uien
- 350 gram champignons
- 3 eetlepels Conimex Wok Olie
- 200 gram bamivlees
- 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
- 150 gram tauge
- 8 eetlepels selderij
- 1 theelepel Conimex Sambal Badjak
- 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
Bereidingswijze
-
Kook de bami volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
-
Pel en snijd de uien ondertussen in kleine partjes. Snijd de champignons in vieren.
-
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de uien 3 min. Voeg het bamivlees toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de champignons toe en wok nog 3 min. Roer de Conimex boemboe Bahmi Goreng en 100 ml water erdoor en roerbak nog 3 min. Schep de mie, de taugé en selderi erdoor. Warm goed door. Voeg voor een lekker pitje en kruidige smaak 1-3 tl sambal badjak toe (hoe meer hoe pittiger). Zet de sambal ook op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.
-
Verdeel de Indonesische bami over 4 borden of grote kommen. Schep de gebakken uitjes erover.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.