Indische vis met wokgroenten en kerrierijst

Dit vis recept met roerbak groenten uit de wok en rijst met kerrie is een heerlijk gerecht met smaak. Wit vissen smaken heerlijk in verschillende gerechten, maar deze is bijzonder lekker!

7 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de witte visfilet in blokjes van ca. 3 cm. Snijd de knoflook fijn.

Verhit een wok, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de blokjes vis voorzichtig in 4 minuten rondom bruin. Schep ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.

Roerbak in dezelfde wok de roerbakgroenten 5 minuten. Meng dan de Conimex sambal oelek en de helft van de kerriepoeder erdoor en wok de groenten nog 2 minuten. Schep tot slot de Conimex woksaus zoete soja en voorzichtig de visblokjes door de groenten en laat het gerecht goed doorwarmen.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de knoflook en de rest van de kerrie 1 minuut. Meng dit door de warme rijst en breng deze verder op smaak met wat zout en peper.

Verdeel de kerrierijst over 4 diepe borden en schep de vis erop.

Serveertip

Voor op tafel: Conimex Seroendeng en Gebakken Uitjes.

Variaties

Vervang de Sambal Oelek in deze indische vis met wokgroenten en kerrierijst door de pittigere Brandal of Badjak.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 705,0 kcal
Proteïnes 31,4 g
Suikers 24,5 g
Vezels 7,5 g
Vetten: 15,7 g
- Verzadigde vetten 2,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 59,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 60,0 mg
Sodium 1.043,3 mg

* 1 portie = 100 g