Indische vis en groentecurry met amandelrijst

Indische vis en groentecurry met amandelrijst

Kruidige Indische groente- en viscurry met amandelrijst maak je met dit recept en Conimex Kruidenpasta Groene Curry en Conimex Sambal Brandal eenvoudig zelf. Extra lekker door het te serveren met knapperige Conimex Kroepoek Bali. Deze curry met rijst voor 4 personen staat In slechts 20 minuten tijd al op tafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 6 el geschaafde amandelen
  • 400 g stevige visfilet (bijv. pangaiusfilet)
  • 3 kleine uien
  • 300 g peultjes
  • 300 g tomaten
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Groene Curry
  • 1 tl Conimex Sambal Brandal
  • 40 g Conimex Kroepoek Bali 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 740
    • Eiwitten 30.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 108.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.4g
    • Suikers 11.6g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 22.2g
    • Verzadigde vetten 3.7g
    • Onverzadigde vetten 17.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 72mg
    • Natrium 859mg
    • Zout 2.15g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 18%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 62%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen. Snijd de vis in stukken van 4 cm. Pel de uitjes en snijd ze in 8 partjes. Haal de peultjes af. Snijd de tomaten in stukjes.

  2. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de uien 3 minuten. Roerbak dan de visfilet 2 minuten mee en vervolgens de peultjes en tomaten 1 minuut. Meng er 2 dl water en de Conimex Kruidenpasta Groene Curry doorheen, breng aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Meng de rijst met de helft van de amandelen en Conimex Sambal Brandal naar smaak. Schep de rijst en de curry op 4 borden. Strooi de rest van de amandelen over de curry. Leg de Conimex Kroepoek Bali erbij.