Indische groente- en viscurry met amandelrijst

Kruidige Indische groente- en viscurry met amandelrijst maak je met dit recept en Conimex Kruidenpasta Groene Curry en Conimex Sambal Brandal eenvoudig zelf. Extra lekker door het te serveren met knapperige Conimex Kroepoek Bali. Deze curry met rijst voor 4 personen staat In slechts 20 minuten tijd al op tafel.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen. Snijd de vis in stukken van 4 cm. Pel de uitjes en snijd ze in 8 partjes. Haal de peultjes af. Snijd de tomaten in stukjes.

Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de uien 3 minuten. Roerbak dan de visfilet 2 minuten mee en vervolgens de peultjes en tomaten 1 minuut. Meng er 2 dl water en de Conimex Kruidenpasta Groene Curry doorheen, breng aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes pruttelen.

Meng de rijst met de helft van de amandelen en Conimex Sambal Brandal naar smaak. Schep de rijst en de curry op 4 borden. Strooi de rest van de amandelen over de curry. Leg de Conimex Kroepoek Bali erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de Indische groente- en viscurry met amandelrijst, Conimex Sambal Brandal op tafel en de rest van de Conimex Kroepoek Bali.

Variaties

Maak de curry met gemengde zeevruchten (diepvries) in plaats van visfilet. De bereidingstijd is hetzelfde.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 753,0 kcal
Proteïnes 30,7 g
Suikers 11,6 g
Vezels 7,2 g
Vetten: 23,2 g
- Verzadigde vetten 3,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 48,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 71,9 mg
Sodium 859,4 mg

* 1 portie = 100 g