Indiase aardappelcurry met wortel en tomaat

“Tikka Massala pasta is een mengsel van yoghurt, knoflook, gember, chilipoeder, koriander en limoensap. Het is een van de lekkerste kruidenpasta's uit India.”

0 stemmen

35 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Was en schil de wortel en de aardappels. Snijd in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in partjes. Pel en pers de teentjes knoflook. Was en snijd de tomaten in stukjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de uienpartjes en de knoflook 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes en de rode currypasta toe en roerbak ca. 3 minuten. Voeg de wortel en de aardappel toe, schenk er 1 dl water bij en laat de curry, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.

Schep de groenten op warme borden of in een schaal of kom.

Serveertip

Garneer deze indiase aardappelcurry met wortel en tomaat met geraspte kokos.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 812,0 kcal
Proteïnes 11,8 g
Suikers 27,2 g
Vezels 15,4 g
Vetten: 33,3 g
- Verzadigde vetten 6,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,7 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 2,2 mg
Sodium 1.038,0 mg

* 1 portie = 100 g