Indiase aardappelcurry met wortel en tomaat

Indiase aardappelcurry met wortel en tomaat

“Tikka Massala pasta is een mengsel van yoghurt, knoflook, gember, chilipoeder, koriander en limoensap. Het is een van de lekkerste kruidenpasta's uit India.”

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 winterwortel
  • 3 grote vastkokende aardappels
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel Conimex Wok Olie
  • 1 pak Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 812
    • Eiwitten 11.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 123.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 108.0g
    • Suikers 27.2g
    • Vezels 15.4g
    • Vetten 33.3g
    • Verzadigde vetten 6.2g
    • Onverzadigde vetten 26.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1038mg
    • Zout 2.59g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 25%
    • Potassium 62%
    • Vitamine C 143%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was en schil de wortel en de aardappels. Snijd in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in partjes. Pel en pers de teentjes knoflook. Was en snijd de tomaten in stukjes.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de uienpartjes en de knoflook 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes en de rode currypasta toe en roerbak ca. 3 minuten. Voeg de wortel en de aardappel toe, schenk er 1 dl water bij en laat de curry, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.

  3. Schep de groenten op warme borden of in een schaal of kom.