Hoisin vleesreepjes met Chinese kool en ananas

Hoisin vleesreepjes met Chinese kool en ananas

In Conimex Wok Olie gebakken rundvleesreepjes met kool en heerlijk zoete ananas. De hoisin saus geeft dit gerecht een echte Chinese smaak. In combinatie met de witte rijst is dit een lekker, licht verteerbaar gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 600 gram chinese kool
  • 1 blikje ananasstukjes op sap (225 gram)
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram runder roerbakreepjes
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 695
    • Eiwitten 31.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 114.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 109.5g
    • Suikers 26.0g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 12.9g
    • Verzadigde vetten 3.1g
    • Onverzadigde vetten 6.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 66mg
    • Natrium 800mg
    • Zout 2.00g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 54%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten. Snijd ondertussen de kool in stukken. Laat de ananasstukjes uitlekken.

  2. Verhit 2 eetlepels wok olie in een wok. Roerbak de rundvleesreepjes 3 min. Voeg de kool toe en wok nog 5 min. Schep de ananasstukjes en de Conimex woksaus erdoor en roerbak nog 1 min.

  3. Verdeel de rijst over 4 grote borden of kommen en schep de hoisinvleesreepjes met Chinese kool en ananas erbij.