Hoisin rijst met champignons, lente-ui en cashewnoten

Hoisin rijst met champignons, lente-ui en cashewnoten

Vegetarische rijst met champignons en lente-ui die worden gebakken in Conimex Wok Olie. De champignons nemen de Conimex wokaus Hoisin in zich op en hebben daardoor een heerlijke volle smaak. Voeg Atjar Tjampoer toe voor een friszoete bite.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 gram rijst
  • 250 gram kastanje champignons
  • 6 lente-uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 20 g Conimex Cassave 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 619
    • Eiwitten 13.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.7g
    • Suikers 13.8g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 21.2g
    • Verzadigde vetten 3.6g
    • Onverzadigde vetten 17.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 780mg
    • Zout 1.95g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

  2. Halveer de champignons. Snij de lente-uitjes in schuine stukjes en de knoflook in plakjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg de wok olie toe en wok de champignons met de uitjes en knoflook 3 min. Schep de rijst erdoor en roerbak tot de rijst goed warm is. Roer de Conimex woksaus Hoisin erdoor. Goed doorwarmen.

  4. Schep de cashewnoten door de hoisinrijst. Verdeel over 4 borden of grote kommen, bestrooi met wat knapperige kroepoek en geef de rest los erbij.

Smaakinspiratie: Conimex Atjar Tjampoer is een heerlijk friszoete toevoeging aan deze hoisinrijst. Zet op tafel zodat ieder het zelf kan toevoegen.