Hoisin kip met worteltjes, lente-uitjes en rijst

Lekker Hoisin kip gerecht. Gemaakt van in wok olie gebakken kip met stukjes gekookte wortel en lente-ui in een heerlijke Chinese Hoisin woksaus. Lekker met frisse Atjar Tjampoer.

0 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd ondertussen de worteltjes in stukjes en kook ze 3 min. in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.

Pel en snijd de ui in reepjes. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de reepjes ui en de worteltjes toe en wok ze 5 min. mee. Meng de Conimex Hoisin woksaus, de rijst en de lente-ui erdoor en warm goed door.

Verdeel de gewokte Hoisin kip met de gekookte worteltjes, de lente-uitjes en rijst over 4 borden of diepe kommen.

Serveertip

Serveer bij de Hoisin kip met worteltjes, lente-uitjes en rijst Conimex smaakmakers Cassave Kroepoek en lekker frisse Atjar Tjampoer.

Variaties

Voeg op het laatst nog 50 g grof gehakte pinda’s aan de Hoisinkip met worteltjes, lente-uitjes en rijst toe.