Hoisin kip met worteltjes en lente uitjes

Hoisin kip met worteltjes en lente uitjes

Lekker Hoisin kip gerecht. Gemaakt van in wok olie gebakken kip met stukjes gekookte wortel en lente-ui in een heerlijke Chinese Hoisin woksaus. Lekker met frisse Atjar Tjampoer.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 400 gram geschrapte worteltjes
  • 2 uien
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram kipreepjes
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 672
    • Eiwitten 30.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 108.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.6g
    • Suikers 17.9g
    • Vezels 6.3g
    • Vetten 14.2g
    • Verzadigde vetten 3.2g
    • Onverzadigde vetten 9.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 20mg
    • Natrium 857mg
    • Zout 2.14g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 19%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd ondertussen de worteltjes in stukjes en kook ze 3 min. in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.

  2. Pel en snijd de ui in reepjes. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.

  3. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de reepjes ui en de worteltjes toe en wok ze 5 min. mee. Meng de Conimex Hoisin woksaus, de rijst en de lente-ui erdoor en warm goed door.

  4. Verdeel de gewokte Hoisin kip met de gekookte worteltjes, de lente-uitjes en rijst over 4 borden of diepe kommen.