Hoisin Ginger Chicken

Hoisin Ginger Chicken

Met deze hoisin ginger chicken zet je een overheerlijk recept van gewokte kip met gember en hoisinsaus op tafel. In dit Chinese gerecht is Conimex hoisinsaus de smaakmaker. Deze saus gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook en rode pepers en wordt veel gebruikt in de Kantonese keuken.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 rode pepers
  • 250 g kipfilet
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 el geraspte gember
  • 2 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin 175ml
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 baby paksoi
  • 200 g aspergebroccoli
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 40 g cashewnoten
  • 1 zak Conimex Java Kroepoek 75 g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 167
    • Eiwitten 18.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 9.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 8.1g
    • Suikers 4.3g
    • Vezels 1.6g
    • Vetten 6.7g
    • Verzadigde vetten 1.3g
    • Onverzadigde vetten 4.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 44mg
    • Natrium 591mg
    • Zout 1.48g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 107%
    • Vitamine A 20%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd 1 rode peper fijn. Meng de hoisin woksaus, sojasaus en 2 eetlepels water door elkaar. Voeg de rode peperringetjes en de geraspte gember toe. Snijd de kipfilet in blokjes en schep de maïzena erdoor.

  2. Snijd de baby paksoi grof en halveer de aspergebroccoli. Snijd 1 rode peper in dunne ringetjes.

  3. Verhit de wokolie in een wok en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de paksoi en de aspergebroccoli toe en roerbak alles 2-3 minuten op hoog vuur. Blus de groenten af met de helft van het hoisinmengsel en laat het vocht bijna helemaal verdampen. Voeg dan de rest van het hoisinmengsel toe.

  4. Voeg de cashewnoten toe en roerbak alles nog even kort door. Verdeel het gerecht over 4 borden. Serveer met Java kroepoek.