Hobak Namool Roergebakken Koreaanse courgette

Hobak Namool Roergebakken Koreaanse courgette

Hobak Namool of roergebakken Koreaanse courgette smaakt heerlijk als bijgerecht bij vis, vlees of kip. Het is eenvoudig te bereiden en smaakt heerlijk. Echt een aanrader!

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 courgette, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 theelepels geroosterd sesamzaad
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 92
    • Eiwitten 3.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 7.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 5.9g
    • Suikers 5.3g
    • Vezels 1.1g
    • Vetten 6.2g
    • Verzadigde vetten 0.9g
    • Onverzadigde vetten 5.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 5mg
    • Zout 0.01g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 30%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Zet een wok op hoog vuur en schenk de sesamolie in de pan. Roerbak de courgette kort totdat de groente begint te kleuren. Knijp de knofloop uit of hak deze fijn.

  2. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut mee. Bestrooi voor het serveren de Hobak Namool of roergebakken Koreaanse courgette met de bosui en hetsesamzaadjes.