Groentesaté met gewokte kruidenrijst

Dit recept rijst met kruiden en groentesaté is een fijn gerecht. De grofgesneden groenten en champignons krijgen hun heerlijke smaak van een ketjap marinade. Gezamenlijk met de kruidige rijst en de satésaus maken de groenten de smaak van het gerecht.

0 stemmen

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Maak ondertussen de champignons schoon. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.

Meng de wokgroenten en de champignons met de Conimex ketjap marinade, laat ze een paar minuten staan en rijg ze aan satéstokjes. Rooster de spiesjes onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.

Verhit ondertussen een wok, schenk er een eetlepel olie in en wok hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten. Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten. Meng de rijst op het laatst met de groene kruiden.

Verwarm de Conimex satésaus mild (kant-en-klaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er vlak voor het serveren 4 eetlepels Conimex seroendeng er door.

Schep de kruidenrijst op 4 warme borden, leg de groentesaté erop en schep daar wat saus over. Bestrooi met een beetje seroendeng. Geef de rest van de saus er apart bij.

Serveertip

Deze groentesaté met gewokte kruidenrijst is lekker met Conimex Kroepoek Saté.

Variaties

Vervang de grofgesneden wokgroenten door in stukjes gesneden groenten zoals prei, paprika, cherrytomaatjes, courgette en shii-takes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 775,0 kcal
Proteïnes 17,1 g
Suikers 33,5 g
Vezels 7,2 g
Vetten: 19,6 g
- Verzadigde vetten 5,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 493,4 g
Transvetten 0,3 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.524,3 mg

* 1 portie = 100 g