Groentesaté met gewokte kruidenrijst

Groentesaté met gewokte kruidenrijst

Dit recept rijst met kruiden en groentesaté is een fijn gerecht. De grofgesneden groenten en champignons krijgen hun heerlijke smaak van een ketjap marinade. Gezamenlijk met de kruidige rijst en de satésaus maken de groenten de smaak van het gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 200 g kleine champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g grofgesneden wokgroenten
  • 3 el Conimex Ketjap Marinade
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 6 el groene kruiden, fijngehakt
  • 400 ml Conimex Satésaus Mild 400g (1 pak)
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • Extra nodig: satéstokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 775
    • Eiwitten 17.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 137.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 129.9g
    • Suikers 33.5g
    • Vezels 7.2g
    • Vetten 19.6g
    • Verzadigde vetten 5.5g
    • Onverzadigde vetten 13.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1524mg
    • Zout 3.81g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Maak ondertussen de champignons schoon. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.

  2. Meng de wokgroenten en de champignons met de Conimex ketjap marinade, laat ze een paar minuten staan en rijg ze aan satéstokjes. Rooster de spiesjes onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.

  3. Verhit ondertussen een wok, schenk er een eetlepel olie in en wok hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten. Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten. Meng de rijst op het laatst met de groene kruiden.

  4. Verwarm de Conimex satésaus mild (kant-en-klaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er vlak voor het serveren 4 eetlepels Conimex seroendeng er door.

  5. Schep de kruidenrijst op 4 warme borden, leg de groentesaté erop en schep daar wat saus over. Bestrooi met een beetje seroendeng. Geef de rest van de saus er apart bij.