Groentesalade met satéburgers

Heerlijke groentesalade met satéburgers. Een heerlijke hamburger van rundvlees met Conimex Saté Marinade en Conimex Pinda Satésaus Javaans. De salade zit boordevol gezonde en verrukkelijke gewokte roerbakgroentes met een dressing van citroensap, Conimex Wokolie en Ketjap Manis.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 6 el fijngehakt koriander (of peterselie)
  • 38 g Conimex Sate Marinade
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 800 g roerbakgroenten
  • 292 g Conimex Pinda Satésaus Javaans (mild)
  • 6 el citroensap

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Meng het gehakt met de helft van de koriander , de Conimex Sate Marinade, 2 el Conimex Ketjap Manis en 1 el Conimex Wok Olie. Vorm hier 8 kleine of 4 grote burgers van.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el olie in en wok hierin de groenten 5 minuten. Laat ze daarna afkoelen.

Rooster de satéburgers op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar. Draai ze tijdens het bakken af en toe om.

Verwarm ondertussen op laag vuur de Conimex Pinda Satésaus Javaans (mild) met 1 kuipje water en een el ketjap een minuut of 5. Strooi er op het laatst de rest van de koriander over.

Roer een dressing van het citroensap, 1 el wokolie en 3 el ketjap. Meng in een grote schaal de gewokte groenten met de dressing.

Serveer de gewokte groentesalade en geef de satéburgers en de satésaus er apart bij. Lekker met stokbrood.

Serveertip

Zet bij de groentesalade met satéburgers Conimex Gebakken Uitjes, Conimex Seroendeng, Conimex Sambal, Conimex Ketjap en/of Conimex Sojasaus, Conimex Atjar en Conimex Kroepoek op tafel.

Variaties

Vervang de roerbakgroenten door een mengsel van gewassen en in repen gesneden paksoi, Chinese kool en spitskool. Maak er voor een uitgebreide BBQ-maaltijd bahmi of nasi bij.