Groentecurry met aardappel

Heerlijke pittige groentecurry met aardappel, wortel, vleestomaten, knoflook en uien. Extra lekker en snel op tafel door Conimex Kruidenpasta Groene Curry. Een pittige curry met groene pepers en citroengras. Wok samen met deze curry de wortel, uien en aardappelen in slechts 20 minuten tijd.

0 stemmen

35 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was en schil de wortel en de aardappels. Snijd ze in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in partjes. Pel en pers de teentjes knoflook. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de ui partjes en de knoflook 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes en de Conimex Kruidenpasta Groene Curry toe en roerbak alles nog eens 3 minuten.

Schep de wortel en de aardappels erdoor, schenk er 1 dl water bij en laat de curry, met een deksel op de wok, op laag vuur in 20 minuten gaar worden. Serveer de curry op warme borden of in een grote schaal.

Serveertip

Groentecurry met aardappel

Variaties

Maak dit recept ook eens met zoete aardappels. Voeg met de aardappels 75 g rozijnen en 1 kaneelstokje of 1/2 eetlepel kaneel toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 369,0 kcal
Proteïnes 6,1 g
Suikers 13,7 g
Vezels 7,7 g
Vetten: 12,3 g
- Verzadigde vetten 2,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,8 mg
Sodium 674,1 mg

* 1 portie = 100 g