Groente-tempura

Verrukkelijke vegetarische groente-tempura met broccoli, wortelen, shiitakes, verse gemberwortel en natuurlijk Conimex Sojasaus. Deze Japanse tempura kent zijn oorsprong uit Portugal en is in deze Oosterse keuken vanaf de 16de eeuw verfijnd. Maak nu zelf deze krokante gefrituurde groentes en shiitakes.

0 stemmen

30 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 1 struik broccoli
  • 20 jonge wortelen
  • 12 shiitakes (vers of gedroogd)
  • 25 g verse gemberwortel
  • 1 el Conimex Sojasaus
  • 150 g fijne bloem of tempurameel
  • 3 eieren

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verdeel de broccoli in roosjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in lange reepjes van ongeveer 10 cm. Verwijder de steeltjes van de shii-takes (gedroogde paddestoelen eerst een half uurtje weken). Schil en rasp de gember op een fijne rasp. Meng 1 dl Conimex Sojasaus (hou 1 el apart) met de gember.

Kook de broccoli en de worteltjes 3 minuten in ruim, kokend water. Giet de groenten af en laat ze heel goed uitlekken. Verhit ondertussen in een wok of frituurpan een flinke laag olie tot 170°C.

Zeef de bloem en meng er de eieren, 2,25 dl water en een el Sojasaus een beetje 'slordig' doorheen. Het hoeft geen glad beslag te worden, er moet nog wat bloem te zien zijn.

Haal telkens een paar broccoliroosjes, shii-takes en worteltjes door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken terwijl je de rest frituurt.

Leg de tempura op servetjes in kommen of op borden en geef de gember-sojadip er apart bij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de groente-tempura Conimex Sojasaus, Conimex Ketjap en Conimex Oestersaus op tafel.

Variaties

Meng door de sojadip ook 3 eetlepels merin (Japanse kookwijn) of sherry en een mespuntje wasabi (een soort groene Japanse mosterd) of mierikswortelpasta. Tempura van groenten en vis is ook heerlijk. Gebruik dan minder groenten en vervang die door 4 gepelde rauwe gamba's (of krabsticks) en 4 stukjes visfilet van 40 g elk.