Ingrediënten
- 1 broccoli
- 10 jonge wortelen
- 12 shiitakes (vers)
- 25 g verse gemberwortel
- 5 el Conimex Sojasaus
- 150 g fijne bloem of tempurameel
- 3 eieren
Bereidingswijze
-
Snij de broccoli in roosjes en de worteltjes in reepjes. Verwijder de steeltjes van de shii-takes. Schil en hak de gember fijne.
-
Meng 4 el Conimex Sojasaus met de gember.
-
Verhit ondertussen in een wok of frituurpan een flinke laag olie tot 170°C.
-
Zeef de bloem en meng er de eieren, 2,25 dl water en 1 el Sojasaus doorheen. Het hoeft geen glad beslag te worden, er mag nog wat bloem te zien zijn.
-
Haal de groenten door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat de gefrituurde tempura uitlekken op keukenpapier.
-
Leg de tempura op servetjes in kommen of op borden en geef de gember-sojadip er bij.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.