Groente tempura

Groente tempura

Deze Japanse groente-tempura kent zijn oorsprong uit Portugal en is in deze Oosterse keuken vanaf de 16de eeuw verfijnd. De vegetarische groente-tempura met broccoli, wortelen, shiitakes, is een heerlijke snack of voor-/bijgerecht. De kruidige dip die geserveerd wordt bij de groente-tempura is gemaakt van verse gemberwortel en natuurlijk Conimex Sojasaus.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 broccoli
  • 10 jonge wortelen
  • 12 shiitakes (vers)
  • 25 g verse gemberwortel
  • 5 el Conimex Sojasaus
  • 150 g fijne bloem of tempurameel
  • 3 eieren
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 255
    • Eiwitten 14.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 40.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 30.9g
    • Suikers 5.5g
    • Vezels 9.5g
    • Vetten 6.0g
    • Verzadigde vetten 1.5g
    • Onverzadigde vetten 2.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 161mg
    • Natrium 924mg
    • Zout 2.31g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 75%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de broccoli in roosjes en de worteltjes in reepjes. Verwijder de steeltjes van de shii-takes. Schil en hak de gember fijne.

  2. Meng 4 el Conimex Sojasaus met de gember.

  3. Verhit ondertussen in een wok of frituurpan een flinke laag olie tot 170°C.

  4. Zeef de bloem en meng er de eieren, 2,25 dl water en 1 el Sojasaus doorheen. Het hoeft geen glad beslag te worden, er mag nog wat bloem te zien zijn.

  5. Haal de groenten door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat de gefrituurde tempura uitlekken op keukenpapier.

  6. Leg de tempura op servetjes in kommen of op borden en geef de gember-sojadip er bij.