Groente-pindasalade op kroepoek

Heerlijke en gezonde groente-pindasalade op kroepoek. Is een variant op gado gado, een mix van rauwe en lichtgekookte groenten, geserveerd met een scheut satésaus en een handvol kroepoek. Kinderen zijn dol op dit heerlijke vegetarische gerecht.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Giet ze af in een vergiet, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken. Was en snijd de ijsbergsla in smalle reepjes. Was en halveer de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de ananas uitlekken.

Bereid in een klein pannetje de Conimex Pinda satésaus Javaans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken en roer dan de Conimex ketjap manis erdoor.

Meng de ananasstukjes met de ijsbergsla, de paprikareepjes, de sperziebonen en de taugé.

Breek van de plakken Conimix kroepoek natural 4 stukken van ongeveer 20 cm, en verkruimel de rest van de kroepoek in kleine stukjes. Leg de grote stukken kroepoek ieder op een bord en verdeel hierover het groentemengsel. Schenk er wat satésaus op en verdeel de verkruimel de kroepoek over de saus. Serveer de groente-pindasalade op kroepoek direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de Groente-pindasalade op kroepoek,Conimex Sambal, Seroendeng en gebakken uitjes op tafel.

Variaties

Maak dit recept ook eens met Conimex Pinda Satésaus, die pittiger van smaak is. Vul de salade aan met een halve, in dunne reepjes gesneden komkommer en 100 gram kort gekookte broccoliroosjes. Ook lekker: hussel 250 gram in reepjes gesneden gerookte kipfilet door de salade.