Groene wok met broccoli rijst en sugarsnaps

Groene wok met broccoli rijst en sugarsnaps

Dit lekkere wokgerecht zit boordevol groenten! De rijst is vervangen voor broccoli rijst. Dit heeft dezelfde vorm en structuur, en je eet zo ongemerkt nog meer groenten. Maak het groentefeest compleet met sojabonen en sugarsnaps. Garnering erbij en aanvallen maar!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 800 g broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 prei
  • 250 g sugar snaps
  • 200 g sojabonen
  • 1 bosje koriander
  • 75 g geroosterde cashewnoten
  • 6 el Conimex lemongrass en chili woksaus
  • 1 scheutje Conimex Wokolie 3,7 g
  • 75 g Conimex Kroepoek Jakarta
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 296
    • Eiwitten 16.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 32.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 22.8g
    • Suikers 12.9g
    • Vezels 9.8g
    • Vetten 13.8g
    • Verzadigde vetten 2.2g
    • Onverzadigde vetten 9.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 151mg
    • Zout 0.37g
    • Calcium 20%
    • Ijzer 33%
    • Potassium 31%
    • Vitamine C 255%
    • Vitamine A 42%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snipper de ui. Snij de prei in halve ringen.

  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.

  3. Hak de koriander en de cashewnoten en zet even apart.

  4. Verhit een scheut wokolie en fruit de ui. Voeg de prei, paprika en sugarsnaps toe, dan het halve flesje woksaus en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur.

  5. Voeg de broccoli rijst toe en wok in ongeveer 2 minuten gaar.

  6. Verdeel het gerecht over de borden en strooi de sojabonen eroverheen. Garneer met de cashewnoten, koriander en Kroepoek Jakarta.