Groene Thaise Beef Curry met babymaïs en kruidige cashewnoten

Door de verfijnde kruidenmix in de Thaise Currypasta krijgt deze beef curry zijn authentieke smaak. Heel lekker in combinatie met de babymaïs, die lekker knapperig blijft, de zachte tomaat die alleen maar even wordt verwarmd en de krokante cashewnoten waarmee je de curry afmaakt.

8 stemmen

20 min

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 150 g witte rijst
  • Conimex Wokolie
  • 30 g ongezouten cashewnoten
  • 1 tl kerriepoeder
  • 250 g biefstuk
  • 200 g babymaïs
  • 6 kleine tomaten
  • 1 pakje Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 1 pakje Conimex Kokosmelk
  • 10 sprietjes bieslook

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de cashewnoten 1 min. Voeg het kerriepoeder toe, omscheppen en op keukenpapier laten afkoelen. Maak de wok even schoon met keukenpapier.

Snijd de biefstuk in 10 stukken. Was en snijd de tomaten in parten. Laat de babymaïs uit blik eventueel uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de babymaïs 3 min. (verse babymaïs duurt wat langer 5-6 min.). Zet na 1 min. wokken het vuur laag. Schuif naar 1 kant van de pan. Schenk eventueel ½ el extra wok olie in de wok en roerbak de biefstuk 2 min. Schep de tomaten erdoor. Zet het vuur laag. Voeg de currypasta, 50 ml water en kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 1-2 min. pruttelen.

Verdeel de rijst en Groene Thaise Beef Curry over 2 diepe borden of brede kommen. Strooi de cashewnoten erover. Knip de bieslook erboven in stukjes.

Serveertip

Lekker met Conimex Seroendeng.

Variaties

Vervang de biefstuk door lams- of kipfilet. Kipfilet moet je wel een paar min. langer wokken dan biefstuk. Voeg met de babymaïs eventueel ook 100 g kleine blokjes aubergine toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 880,0 kcal
Proteïnes 36,8 g
Suikers 15,3 g
Vezels 9,5 g
Vetten: 43,7 g
- Verzadigde vetten 20,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,6 g
Transvetten 0,4 g
Cholesterol 68,5 mg
Sodium 1.078,7 mg

* 1 portie = 100 g