Groene Thaise Beef Curry met babymaïs en kruidige cashewnoten

Groene Thaise Beef Curry met babymaïs en kruidige cashewnoten

Door de verfijnde kruidenmix in de Thaise Currypasta krijgt deze beef curry zijn authentieke smaak. Heel lekker in combinatie met de babymaïs, die lekker knapperig blijft, de zachte tomaat die alleen maar even wordt verwarmd en de krokante cashewnoten waarmee je de curry afmaakt.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst
  • Conimex Wokolie
  • 30 g ongezouten cashewnoten
  • 1 tl kerriepoeder
  • 250 g biefstuk
  • 200 g babymaïs
  • 6 kleine tomaten
  • 1 pakje Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 1 pakje Conimex Kokosmelk
  • 10 sprietjes bieslook
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 881
    • Eiwitten 36.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 91.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 82.0g
    • Suikers 15.3g
    • Vezels 9.5g
    • Vetten 43.7g
    • Verzadigde vetten 20.9g
    • Onverzadigde vetten 21.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 68mg
    • Natrium 1079mg
    • Zout 2.70g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 26%
    • Potassium 68%
    • Vitamine C 64%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de cashewnoten 1 min. Voeg het kerriepoeder toe, omscheppen en op keukenpapier laten afkoelen. Maak de wok even schoon met keukenpapier.

  3. Snijd de biefstuk in 10 stukken. Was en snijd de tomaten in parten. Laat de babymaïs uit blik eventueel uitlekken en dep droog met keukenpapier.

  4. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de babymaïs 3 min. (verse babymaïs duurt wat langer 5-6 min.). Zet na 1 min. wokken het vuur laag. Schuif naar 1 kant van de pan. Schenk eventueel ½ el extra wok olie in de wok en roerbak de biefstuk 2 min. Schep de tomaten erdoor. Zet het vuur laag. Voeg de currypasta, 50 ml water en kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 1-2 min. pruttelen.

  5. Verdeel de rijst en Groene Thaise Beef Curry over 2 diepe borden of brede kommen. Strooi de cashewnoten erover. Knip de bieslook erboven in stukjes.